11. mai ble nettsiden www.orderudsaken.no lansert. Her vil privatetterforsker Tore Sandberg presentere nye beviser, teorier og dokumenter i Orderudsaken.

Siden 2007 har privatetterforsker Tore Sandberg jobbet for å kaste nytt lys over Orderud-saken.

Trippeldrapssaken på Orderud gård på Sørumsand er den mest omtalte straffesaken i Norge. Sandbergs oppdragsgivere, Per og Veronica Orderud, ble dømt til 21 års fengsel for medvirkning til drap.

Kristin Kirkemo Haukeland ble dømt til 16 års fengsel, og Lars Grønnerød til 18 års fengsel – også de for medvirkning til drap.

Ingen har innrømmet drapet på ekteparet Marie og Kristian Orderud og deres datter Anne natt til 23. juni 1999.

Noe drapsvåpen er heller ikke funnet.

Privatetterforsker Sandberg, som har avdekket ti mye omtalte justismord i Norge, har hele tiden ment at Per og Veronica Orderud ikke medvirket til drapene på Pers foreldre og søster.

– Her (på den nye nettsiden) følges Orderud-saken fra dag til dag. Vi presenterer nye bevis, oppsiktsvekkende opplysninger og dokumenter, intervjuer og annet som aldri tidligere er offentliggjort, forteller Tore Sandberg til Romerikes Blad, som først omtalte saken.

Sandberg ønsker ikke å røpe for mye, men nevner noen stikkord som vil bli behørig omtalt de neste ukene:

Jugoslavisk mafia, DNA-spor, nye analyser av bevis fra åstedet, dype familiekonflikter og prosjektilene som forsvant.

– Vi står overfor et annet motivbilde enn gårdstvisten. Det er et sammensatt motivbilde, bestående av blant annet private elementer og en kobling til jugoslavisk mafia, sier Tore Sandberg.

 

 

 

 
Oppdatert 7. mai 2004
Kontakt Webmaster