Les og last ned som Adobe dokument (mer utskriftsvennlig)
Du trenger da Adobe Acrobat Reader (hent gratis her)

Romerike Blad
Redaksjonen

Replikk

 

En uhyrlig tanke

Undertegnede leser med interesse RB. Avisen har gode saker og folk deltar i debatter. Men en viktig debatt mangler. Menneskene på Romerike synes å ha lagt bak seg kanskje Norges-historiens uhyggeligste drapssak. Som om Orderudsaken er oppklart. Det er den jo overhodet ikke! Hvorfor raser ikke en debatt om alle de ubesvarte spørsmålene? Eller er menneskene i Sørum så overbevist om at de skyldige er tatt at de derfor ikke bryr seg lenger? Det er forunderlig siden det gjelder en av Sørums egne sønner som snart har sittet 10 år i fengsel.
     Jeg var i et selskap nylig. Samtalen gikk om Orderudsaken. Det ble sagt at ekteparet var dømt på påstander om våpenoverlevering på Orderud gård og disse påstandene fra kriminelle personer ble avgjørende for domfellelsen. Ekteparet uten kriminelt rulleblad, deres forklaring ble ikke tatt til følge. Til slutt sa en: Tenk om Veronica og Per Orderud er uskyldig? Det ble helt stille etterpå. Det var en uhyrlig tanke som slo lufta ut av oss alle.
     Nylig var det avstemning i RB. Spørsmål: Blir Orderudsaken tatt opp igjen? Ca 70 % svarte Nei. 30% svarte Ja. Når man vet hva Tore Sandbergs nitide etterforskningsarbeid har oppnådd tidligere, kan jeg trøste de 70 % tvilende med at det er stor sannsynlighet for at saken kommer opp.
     I Lederen RB 6.5.09 slås det fast at det begås jevnlig justismord i Norge. En gir ære til Sandberg for hans forbilledlige jobb i Moen-saken. Likevel mener en at Sandberg i Orderudsaken er på et sidespor. Det påstås at det finnes sentrale bevis i saken mot ekteparet Orderud og viser til at drapsvåpnene er knyttet til alle de fire dømte. Det er feil. Drapsvåpnene er kun knyttet bevislig til Kristin Kirkemo og Lars Grønnerød. Det er de to som har knyttet våpnene til ekteparet Orderud. Det kan dessverre ikke kalles ubestridelige fakta. 

 

Gulla Nyheim Gramstad

  
Oppdatert 20. mai 2009
Kontakt Webmaster