Les og last ned som Adobe dokument (mer utskriftsvennlig)
Du trenger da Adobe Acrobat Reader (hent gratis her)

Skuffende, men ikke overraskende fra Gjenopptakelseskommisjonen

Mandag 17. juni kom nyheten om at Gjenopptakelseskommisjonen avslo begjæringa fra Per og Veronica om gjenopptakelse av Orderudsaken. I 25 år har Per og Veronica stått fast på sine forklaringer om at de er uskyldige, og i alle år, også etter løslatelsene etter 14 års soning, har de kjempet for å bli renvasket og frikjent. 

Det er på det rene at dette er en prestisjesak, og med de senere hendelser knyttet til blant annet Tengs-saken og Baneheia-saken, så ville det kanskje blitt litt for mye med enda en slik sak for rettsstaten Norge? 

 


Vi gir oss ikke

Per, Veronica, advokat Frode Sulland, privatetterforsker Tore Sandberg og advokat Arvid Sjødin jobber ufortrødent videre med saken og nekter å gi seg, og de har bare fått mer kamplyst etter avslaget fra Gjenopptakelseskommisjonen. Det samme gjelder oss i venneforeninga, og vi kommer naturligvis ikke til å gi oss før Per og Veronica er renvasket.  

Etter Gjenopptakelseskommisjonens avgjørelse 17. juni har flere henvendt seg og spurt om denne foreninga fortsatt eksisterer/jobber videre, og det kan vi forsikre om at den gjør. Åra går, og noen av våre mest trofaste støttespillere har dessverre gått bort. Derfor er det gledelig at det nå kommer til noen nye medlemmer, som forstår at det er noe fullstendig galt med denne saken. Det er helt gratis å bli med i Per og Veronicas venner, og det er bare å ta kontakt hvis du ønsker å bli en støttespiller. Kontaktinfo finnes på nettsiden her. 

 


Så bort fra to attentater

Vi er og har alltid vært fullt overbevist om at denne saken handler om noe helt annet enn en gårdstvist, og at Anne Orderud Paust (Pers søster) var målet. Som forsvarsministerens sekretær var hun og ektemannen utsatt for to mislykka attentater før trippeldrapet i kårboligen på Orderud gård. Etter attentatene ble Anne Orderud Paust og mannen hennes blant annet evakuert til utlandet, og da de kom hjem til Norge igjen fikk hun politibeskyttelse. Mens hun var i utlandet holdt hun blant annet kontakten med Per og Veronica på telefon, og det er jo fullstendig ulogisk om det var Per hun fryktet. Samtidig så får man vel neppe politibeskyttelse på grunn av noen uenigheter i familien. Det kan vel påtalemyndigheten neppe tro på selv? Da politibeskyttelsen til Anne Orderud Paust ble avviklet, skjedde trippeldrapet. 

Den store tabben til politiet i denne saken, er at de fra dag en etter trippeldrapet uttalte at her var det en gårdstvist, og fra første stund låste de seg fast i feil motiv. Da blir det selvsagt umulig å oppklare saken.  

 


Nytt DNA-bevis viser at Kristin løy 

Hele dommen i Orderudsaken er i svært stor grad basert på at alt Kristin Kirkemo sa i avhør og senere i retten var sant. I lagmannsretten hevdet hun at hun ikke hadde noe med attentatforsøket mot Anne Orderud Paust, noe hun ble trodd på og frifunnet for. Men i fjor ble det etter nye undersøkelser funnet Kristins DNA på teipen som festet dynamitten under bilen til Anne. Altså er det nå funnet bevist at Kristin Kirkemo snakket usant og at hun faktisk var innblandet i dette attentatforsøket. I tillegg har Tore Sandberg blant annet funnet fram til en navngitt gjerningsmann og nye bevis som rokker ved vedtatte "sannheter" om våpnene i dommen. Men dette var ikke altså ikke nok for Gjenopptakelseskommisjonen, utrolig nok.   

Blant de øverste innleggene på denne nettsiden finner du link til en kommentar av politisk redaktør i Dagbladet, Lars Helle. Denne kommentaren ble publisert på nevnte avis om kvelden mandag 17. juni. Videre finnes det en link til et leserinnlegg som undertegnede fikk på trykk i Romerikes Blad 19. juni. Og du finner en link til et intervju med Veronica i Dagbladet, et intervju som ble publisert 23. juni.

 


Ørnulf Holen
Skien, 27. juni 2024. 

 

 
Oppdatert 7. mai 2004
Kontakt Webmaster