Se hva VG skriver 16.02.2008:
- Per og Veronica kan bli frikjent


Justismordjeger Tore Sandberg: Kriminelt miljø har nye opplysninger
Privatetterforsker Tore Sandberg (63) har avdekket syv justismord. Nå mener han turen er kommet til Per og Veronica Orderud.
Det siste året har privatetterforsker Tore Sandberg jobbet for Orderud-ekteparet i all hemmelighet. Han mener mye tyder på at Per (53) og Veronica Orderud (35) soner en straff de ikke fortjener.

- Jeg har allerede samlet flere interessante momenter som peker i en helt annen retning enn Per og Veronica Orderud, sier Sandberg.

- Drapet uoppklart

Overfor VG forteller Sandberg at han har vært i kontakt med personer som sitter med informasjon som ikke tidligere er kommet fram. Dette er opplysninger Sandberg mener kaster nytt lys over drapsgåten på Orderud gård.

- Det er et kriminelt miljø som sitter på informasjon. Jeg kan ikke konkret gå inn på hva slags informasjon det er snakk om, sier Sandberg.

Men det han så langt har funnet, mener han er så betydelig at det vil kunne få konsekvenser for dommen mot ekteparet. Ekteparet fikk i 2002 lovens strengeste straff, 21 års fengsel. Begge ble dømt strengere enn sine medtiltalte, Kristin Kirkemo og Lars Grønnerød.

- Når jeg leverer en begjæring om gjenopptagelse, gjør jeg det fordi jeg mener dokumentasjonen jeg legger på bordet gir grunnlag for en frifinnelse. Hvis ikke ville det vært et spill for galleriet, sier Sandberg.

Alle de fire som ble arrestert i Orderud-saken ble dømt for medvirkning til overlagt drap. Hvem som utførte drapet, er fortsatt et mysterium.

- Drapssaken er ikke løst. Det er fortsatt ikke klart hvem det var som var inne på Orderud gård i forbindelse med drapene. Jeg er helt overbevist om at en del mennesker vet hva som skjedde, sier Sandberg.

Tore Sandberg
- Tore Sandberg har avdekket syv justismord i Norge siden 1994.
- Per Liland ble frikjent i 1994 for to øksedrap i Fredrikstad.
- Fritz Moen ble sist høst frikjent for det siste av to drap i Trondheim.
- Tore Sandberg har også fått opphevet dommene i fire forskjellige voldtektssaker.
- Nå skal han forsøke å få Per og Veronica Orderud frikjent for medvirkning til overlagt drap.

 

 

 

 
Oppdatert 15. mai 2007
Kontakt Webmaster